Ympäristötaideteos ”Tiennäyttäjiin” betemi-pilarit

Tänään Kymijoen lohisoitto -festivaalien yhteydessä julkistetaan kuvanveistäjä Pertti Kukkosen ympäristötaideteos ”Tiennäyttäjät”.

Kotkaa lännen suunnasta lähestyttäessä kaupunkiin tulijaa ohjaavat jatkossa näyttävät valaistut ”Tiennäyttäjä”-betonipylväät. Teoksen tilaaja on Kotkan kaupunki ja sen takana ovat myös Kotkalaiset yrittäjät.

”Teoksen lähtökohtana oli, että se tekisi liittymästä näkyvämmän ja ohjaisi ihmisiä kaupunkiin. Teos näkyy kauas noin kilometrin päähän ja valaistus lisää sen tehoa pimeässä” kertoo kuvanveistäjä Pertti Kukkonen.

Teoksen betonipilarit on valmistettu Parman Nummelan tehtaalla betemi-tekniikalla. Pilareiden sininen väri syntyy taiteilijan itse keksimällä tavalla, lisäämällä betoniin kuparia. Kukkonen kiittelee yhteistyötä tehtaalla.

”Kuparille tuttu sinisen turkoosi värisävy syvenee vuosien saatossa. Tehtaalla alkuvaiheen patinoitumista on nopeutettu käsittelemällä pilarit kemikaalilla. Tehtaan ammattitaitoisille työntekijöille ympäristötaiteen tekeminen on arkea piristävä asia ja toteutus on onnistunut hyvässä hengessä”, Kukkonen kiittelee.


Ympäristötaide lisää betemi-pilareiden käyttömahdollisuuksia

Parman betemi-pilarit valmistetaan ruiskuvalutekniikalla. Valmistusmenetelmä on ainutlaatuinen maailmassa ja sen ansiosta betonipilarin pinnasta saadaan korkealaatuinen. Betemi-pilarin yleisin käyttötarkoitus on parvekepilari asuinrakentamisessa. Ympäristötaide on yksi vaihtoehto lisää käyttää pyöreää pilaria. Lue lisää betemi-pilareista täällä.

Lisätietoja:
Ritva Toivakainen, kehityspäällikkö
puh. 020 577 5538
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pertti Kukkonen, kuvanveistäjä
puh. 040 582 3183
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.perttikukkonen.fi